My red map


visited 47 states (20.8%)
Try Neptyne, the programmable spreadsheet

ponedeljek, 21. januar 2013

Januar v Olimju

Januarja običajno greva smučat. Tudi letos načrt je bil samo smučanje. Že novembra sva rezervirala smučarske počitnice v Les Orresu v Franciji. Kadarkoli sva si rezervirala dopust precej vnaprej, je potem vedno nekaj šlo po slabem... (le kako si ljudje rezervirajo dopust 6-8 mesecev vnaprej?) Začetek leta 2013 je bil prava "trinajstica" s takimi in drugačnimi bolezni in slabim počutjem. Ko sva se le 2 dni pred dopustom odločila, da bi vseeno šli nekam za 3-4 dni, nobena "smučarska" destinacija v Sloveniji ni imela več prostih sob in le v Soteliji v Termah Olimia so nam našli sobo. No, morda pa le nam ni bilo usojeno januarja smučat....

Snežilo je že par dni preden sva se odpravila v Olimje, zato na cestah (čeprav vzorno očiščenih, roko na srce) so še vedno izločali tovornjake in tako ustvarjali še večje gneče in kolone, kot če bi jih pustili, da gredo svojo pot.
Zasnežena Slovenija nam je všeč. Veliko bolj kot Primorska pod dežjem.
Pogled iz sobe.
V Olimju pa komaj spravimo kovčke v sobo in takoj se odpravimo ven, na sneg. Najbrž samo primorci se tako veselijo snega. Ker sneg je bil še nedotaknjen na vseh klopcah, preden sva ga midva "zaznamovala".

Okolica hotela in term zavita v sneg in je prava zimska pravljica. Zato edino ta večer narediva nekaj fotografij. Potem je sledil samo relax in uživanje v hrani, pijači ter savnah in jakuzzijih.
Hotel Breza
Terme Orhidelia
 Že zavidamo tistemu paru, ki gre iz jakuzzija. Se odpravimo tja po večerji (nočno kopanje v petek in soboto do polnoči!). Večerne ure pa izkoristiva za sprehod okrog ribnikov pri ApartHotelu.
 A ni lepo???



Ko se vrnemo v hotel, nas natakarica na baru preseneti z idejo za pijačo, katere še nisva pila - Amaretto di Saronno s pomarančno spremuto in to - segreto!! Za piko na "i" - vaniljeva palčka zataknjena v rezino pomaranče... Božansko!!!
Od tu naprej je sledilo 3 dni razvajanja, ko se ni dalo niti slik delati... No, sva poslikala marsikaj že, ko sva bila prej tukaj.....  Olimje: relax & wellness
Tako ta post je namenjen le tem čudovitim zimskim slikam in temu, da zapišem, da za vikend (najbrž je to bil edini vikend, ko sva šla kam, običajno sem prosta med tednom) je v hotelu gužva, v wellnessu prav tako, ampak so zadeve tako speljane, da to ni prav nič moteče. Da še vedno velja, da želiva "dispari" sobo v 3.nadstropju, da je v Žafranu še vedno barman-DJ, ki glasbene želje ti prebere kar iz misli, da Modra Frankinja je še vedno zakon, sladki Traminec prav tako, da so večerje prava poslastica (mmm, posebno predjedi) in da je v Soteliji vedno super.
Lahko bi prišli enkrat aprila, ko bodo rožice in se bo dalo sončiti zunaj....

Ni komentarjev:

Objavite komentar