My red map


visited 47 states (20.8%)
Try Neptyne, the programmable spreadsheet

sobota, 14. april 2012

Baška - otok Krk

Baška se nahaja na samem jugu Krka, v prečudovitem zalivu. Ferbuarski obisk je bil veliko bolj prijeten kot poletni, ko je bilo vroče, gužva, pa še pot do Baške je dolga, čez visoke hribe.


Skratka, poleti v Baško mi več ne hodimo. Februarja pa je fantastična. Predvsem zaradi barve morja.

2 km dolga peščena plaža deluje premajhna, poleti je tu nešteto turistov, brisače in ležalniki so en do drugega. Kako se tu lahko spočiješ - si ne predstavljam.

Po zimi je to povsem mirno mesto, z nekaj domačini v kavarni. In par obiskovalcev, tako kot mi. Baška je čisto turistični kraj, čeprav je bila poseljena že v času starega Rima. V 14. stoletju so jo Benečani požgali. Pozneje so tu postavili 2 zanimive cerkvi in že v začetku 20 stoletja so zgradili prvi hotel.

Malo ven iz mesta je kamp Bunculuka, kjer se parcele terasasto spuščajo k morju in v lastnem zalivu je čudovita plaža.


Zelo lepa prodnata plaža in morje spektakularne barve. Seveda, moj sin mora vržt v morje kak kamen. Vsakemu staršu je jasno, da kamne se meče dokler te zalije prvi val. Tudi mi smo imeli februarja mokre noge.

Od plaže iz kampa se da priti po peš potki do mesta Baška (ah, razgledi). Pod potjo se da priti do tega bunkerja v skalah; notri je kar velik.
Če pa se ubere pot na levo stran zaliva, se za ovinkom da kopati in sončiti se v povsem osamljenih zalivčkih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar