My red map


visited 47 states (20.8%)
Try Neptyne, the programmable spreadsheet

torek, 14. februar 2012

Rogla - februar 2012

Sibirski mraz se je udomačil v Evropi, na Obali burja divja že več kot teden dni, mi se pa odpravimo ponovno na Roglo, grazie cielo, je zapadlo nekaj snega.... Do gor pridemo brez težav, tudi ko stopimo ven iz avta na 1517m, kljub -14C, se nama zdi, da je vreme prav lepo, sije sonček, vetra ni, minus pa je le minus, saj je zima. Ker smo malo pozni, prvi dan ne gremo smučat, obvezno pa greva na borovničke na Uniorčka. Naslednje jutro pa.... Ho-ho-ho.... -19,7C, piha 50-60 km/h, sneži, ampak ne navzdol, snežinke letijo vodoravno!!! Složno se odločiva, da je danes "brez veze" smučat... Se pa oblečeva in greva na sprehod. Počutiva se kot astronavti na Luni, tudi oblečena sva podobno :)


Ne glede na sibirski mraz in hud veter, prideva do bifeja na Uniorčku. Hehe, tam šele se spomnimo, da nisva vzela denarja... še dobro, da naju dobro poznajo in pijeva na puf ;)
Naslednji dan je isto. Freddy ne more prehvaliti sam sebe, da se je zmenil, da nama avto dajo v garažo... Baje v zadnjih par dneh so odpeljali preko 50 avtomobilov z avtovleko v dolino, ker je enostavno dieselašem zmrznila nafta. Taka je naša nafta. V Rusiji ali na Švedskem teh težav nimajo.
 Parkirišče na Rogli še nikoli i bilo tako prazno.
 Tako 2 dni pijemo borovničke, se savnamo, gledamo filmi (WiFi dopoldan dela povsem spodobno, zvečer pa samo živce para, kar mrkne); ugotovimo, da v pizzeriji Planja delajo super "domače" pizze, bogato obložene s pohorskimi dobrotami za samo 6 eur... Doma že lep čas za pizzo plačujemo po 10 €. Ugotovitev teh dveh dni - že če je vreme grdo - bolje ta čas biti nekje na dopustu v hotelu in ne doma, kjer moraš peš po kruh in po možnosti v službo....
Zato pa naslednje jutro se prebudimo v pravljici:
Hitro ven. Veselja ne pokvari niti to, da je dan kulturnega praznika in smučarske karte 10 € dražje. Zunaj je božansko!!!!!! (ne glede na še vedno resnih -14C)
 Nekateri so že uspeli pridobiti gips. Ura je 9.30.

Pred nami še 2 čudovita dvena za smuko. Se odločiva, da če se sneg obdrži do marca in če dobim par dni prosto v službi, greva še marca. Ker je megastično. In ker ima Freddy nove pancerje :)
 Mašin Žaga in urejanje proge ob 12h.

Tokrat sploh se nisva slikala, kar je za naju čudno. Malo je krivo vreme, malo pa tudi to, da na Rogli sva že poslikala vse, kar lahko. :)

Pro et contra ROGLA:
- hotel je takoj ob smučišču;
- za povprečnega smučarja so proge povsem v redu;
- borovničke so zakon;
- lepo vzdušje v bifeju na Uniorčku;
- savne in bazen v hotelu;
- majhne sobe in še manjše televizije (to je minus)
- plačljiv internet, ki zvečer dela čisto po polžje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar