My red map


visited 47 states (20.8%)
Try Neptyne, the programmable spreadsheet

nedelja, 17. februar 2013

Foto-break: Ljubljana pod snegom

Ko gremo v Ljubljano, gremo zmeraj po opravkih, nikoli na potep po mestu. In ko nanese, da med vsemi obveznosti se naredi 2 urce pavze, jih izkoristimo za sprehod po centru. Nič zato, da sneži brez prestanka. Ljubljana je lepa v vsakem vremenu.

Parkirava se pred parlamentom (kako "pomemben" naziv za parkirišče!!) - 2 eur/ura. Baje je to običajna tarifa za Ljubljano. Prav toliko sem plačala par let nazaj v garažni hiši ob kliničnem centru.
V parku pred univerzo povsem nepričakovano Freddy zagleda bratranca.
 -Kaj pa ti v Ljubljani?
- Nič, opravki. Se mi mudi na srečanje s predsednikom.
Ho-ho, nič te ne bova zadrževala, se ne spodobi, da predsednik čaka....

Greva dalje, do Ljubljanice. Sneži že zaprav, mi pa se ne damo. Kot pravi primorci, imamo radi sneg. Samo, da ne sneži na Obali :)
 Ljubljanica je prelepa v objemu snega.



Počasi se zavedava nizkih temperatur, si oblečeva, vse kar imava s seboj. Se odločiva - v prvi kavarni se ustavimo na čaj in toplo čokolado.


 Saj ne, da bi v Ljubljani manjkalo kavarn. Je pa center tako lep, da te vleče naprej - greva še malo naprej.... Tako si ogledava tržnico (dela! tudi pod snegom)....
Na mostu za tržnico odkrijeva, da je tu marsikdo zaklenil svojo ljubezen. Razmišljava - spodaj mora biti kar precej ključev.....



 Prideva na Zmajev most. Simbol Ljubljane je še vedno tu, le da si je "omislil" snežno kapico. Po mojem mu pristoji....
 Na drugem bregu reke zavijemo v ulico... Vidi to - obešeni so čevlje. Kar čez celo ulico, v več vrst.....
 Pogledam, če je slučajno to "Čevljarska" ulica. Ne, ni....
 Tako, še zdaj ne vemo, zakaj so te čevlje tam obešeni. Neobičajno, vsekakor. Navadno kake rjuhe in trenirke plapolajo nad glavo ;)



Šele zopet pri parkirišču se odločiva, da je skrajnji čas za kavarnico in greva na čaj in čokolado pri Maxi-ju- Čokolada je božanska. Čaj pa, hmm, bljak......

1 komentar:

  1. Pripravljena in zanesljiva naložba!
    Ponujamo individualne ponudbe posojil in dolgoročno financiranje.
    kontaktirajte nas: johanmarinus41@gmail.com
    Te ponudbe se gibljejo od 3.000 € do 1.500.000 € z zelo zanesljivo obrestno mero 2%. Za vaše finančne potrebe, morate plačati račune, kupiti hišo ali avto, nas kontaktirajte po e-pošti.
    kontaktirajte vas na: johanmarinus41@gmail.com

    OdgovoriIzbriši