My red map


visited 47 states (20.8%)
Try Neptyne, the programmable spreadsheet

petek, 11. maj 2012

Lignano - raj za družinske počitnice

Verjetno prvič v življenju sem se odpravila na dopust z bivanjem v apartmaju. Zato ker nečakinji sta še tako majhni, predvsem 8-mesečna Vera, da urnikom in pravilom hotela se ne bi mogli podrediti. Vsaj tako meni njihova mama. Zato izberemo apartma v Lignano Sabbiadoro, teden bivanja v maju mesecu stane okrog 230 €, parkiranje vključeno. Rezervirala sem kar prek agenciji Unitas Marina, mislim, da so vsi ali vsaj večina apartmajev v Lignanu spada k neki agenciji ali podjetju, prav zasebnikov je malo nič. Logično, saj to so cele apartmajske stolpnice. Naša app-hiša je tro-nadstropna, poleg nas je bivalo najbrž le še nekaj ljudi. Mirno. Okrog stavbe je ograjeno dvorišče z visokimi borovci, poleg je tudi bazen, voda ni segrevana, ampak je bila že topla. Mi smo ga uporabljali brezplačno.
Zakaj Lignano? Zaradi plaže, le zakaj bi še? No, tudi zato, ker od nas ni daleč :)


Z vremenom smo imeli srečo, maja meseca zna biti še zelo nestabilno vreme, ampak mi smo imeli ves čas okrog 28C, morje pa že poletnih 23C. Le zadnji večer je bila nevihta.
Plaža v Lignanu je krasna, dolge kilometre mivke, čisto je, urejeno. Če hočeš - lahko najemaš senčniki in ležalnike na plaži, lahko pa prideš s svojo brisačo in je prav tako v redu.





Vhod v vodo je plitev, marsikdo teče ali se sprehaja po vodi, krasno je. Metrov 15 od obale pa je že globina do pasu in potem gre samo globlje. Prozorna voda, tako, da notri vidiš majhne rakce. Ki se jih je bala naša Margarita.


Med plažo in cesto je cona, kjer so slačilnice, bari - restavracije, otroška igrišča- lepo je urejeno. Po plaži vsake toliko gre kak prodajalec sladoleda ali kak vu-kompa, niso pa tako moteči, kot kje v Egiptu.
Kot mesto samo - je Lignano ena peš ulica v Sabbiadoro ter dolge ulice (pravzaprav so vse blizu morja, tudi druga ali tretja linija) s hoteli in apartmajskimi hišami. Poleti mora biti nepreštevno turistov!


Menda v Lignanu je zelo lepo poskrbljeno za zabavo za mlade. Ne vem. Mi smo iskali kako slastičarno (sem praznovala rojstni dan in smo si zaželeli tortice....) - ni!!! V Lignanu ni najti slastičarne! Nešteto barov, prodajaln sladoleda, restavracij vsake sorte. Slaščičarn pa ne. Šele v Lignano Pineta smo našli praktično običajno kavarno, kjer so prodajali tudi pecivo. No, naj bo....
Še najbolj pa je poskrbljeno za najmlajše. Če ste z otrkom, možnosti za zabavo - kolikor želiš.
Čudovit živalski vrt, malo izven mesta.


Zabaviščni park Gulliverlandia, kjer se lahko zabavaš cel dan. Najbolj primeren je za otroke od 4 - 10 let. Ampak zanimivo je pa vsem.



Z obzornega stolpa je dober razgled na okolico in na sosednji park Aqualandia. V maju, žal, je bil še zaprt.
V mestu, kar v centru, je še par manjših parkov - Junior park in Gommosi (napihljivi tobogani in skakalnice).

Mi smo se vsi zabavali, največ pa naša 4-letna Margarita.
Lignano najbrž ponuja še kaj drugega, a mi se temu nismo posvečali, so bile bolj počitnice z otroci - plaža in igrišča. Niti kake zanimive trgovine za shopping nismo našli. Ne morem reči, da je Lignano poceni, posebno drago pa tudi ni, približno kot pri nas.
Ah, ja , da ne pozabim - kamp je takoj med Lignano Pineta in Lignano Sabiadoro, takoj ob morju oz. deloma čez cesto. Ves v seenci borovcev. Imajo svojo plažo. Super mora biti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar