My red map


visited 47 states (20.8%)
Try Neptyne, the programmable spreadsheet

sreda, 23. marec 2016

Izlet na Azurno obalo: Eze

Azurna obala ni samo Monaco - Nice - Cannes. Azurna obala je tudi nekaj manjših vasic, nekoliko proč od obale, nekoliko višje na hribih, nekoliko manj mondenih in veliko bolj srednjeveških in zato meni neprimerljivo veliko bolj slikovitih in očarljivih. Ena od teh je Eze, najbrž med najbolj znanimi in obiskanimi. Eze je bil "number 1" na lestvici želja na Azurni obali, poleg Monaco.

torek, 15. marec 2016

Azurna obala: kratek izlet in površen ogled

Že nekaj let imam željo, da bi obiskali Azurno obalo. En čas je bila želja zelo živa in sva že celo delala načrte, potem vse skupaj se je malo ustavilo. Ko smo v začetku leta razmišljali, kam bi pa šli na naslednji izlet, vsi smo se strinjali, da bi tokrat šli z avtom in ne z letalom (situacija v svetu je kar je). Azurna obala se je izkazala kot odlična izbira - ne preveč daleč, nam relativno neznana, povprečno prijetno vreme, pa še Monaco je kot zanimiv bonus.

torek, 1. marec 2016

Obala Atlantika: Cadiz

Prost popoldan izkoristimo še za kratek izlet do Atlantske obale, do Cadiza. Šofer sploh ni želel z nami na pot, ko je ugotovil, da s seboj nimamo nobenega španskega vodiča. Dolgo je krožil po mestu, preden je sploh našel mesto, kjer bi se lahko ustavil. Storili smo mu, da nas je pustil ob enem od izstopajočih hotelov, plaža se je že videla. Center mesta sicer je bil kilometre daleč. Zabičali smo mu, da za nazaj se dobimo tukaj, da naj nikar se nikamor ne odpravi. Za nazaj dobro polovico poti sploh ni našel izhoda na avtocesto, dobrih 100 km od manj kot 130 km, ki jih loči Cadiz od naše "baze" v Sevilji, nas je vozil po lokalnih cestah. V Seviljo smo se vrnili že pozno ponoči. Smo se pa nasmejali ...

Jerez de la Frontera: ogled vinarne Tio Pepe

Jerez de la Frontera je manjše mesto na samem jugu Španije, med Seviljo in Atlantskim oceanom. Mesto je znano predvsem po pridelavi zelo znanege vina - šerija (Jerez pomeni Šeri). In ravno vinarna šerija - Botega Tio Pepe - je bila glavni naš cilj obiska Jereza.