My red map


visited 47 states (20.8%)
Try Neptyne, the programmable spreadsheet

torek, 22. september 2015

Jadranje - Kornati

Po lanskoletnem jadranju obujamo spomine celo leto in letos septembra gremo ponovno jadrati med otoke Srednje Dalmacije.

Izlet v Karnijske Alpe na Creto Forato

Že en čas spremljam termine za organizirane izlete v hribe preko planinskih društev ali tudi preko turističnih agencij. Ker se skoraj vse organizira čez vikend, ko jaz delam, nikakor mi ni uspelo se kakemu izletu pridružiti. Tokrat se je pa vse poklopilo in z Obalnim planinskim društvom sem se odpravila v Karnijske Alpe v Italiji na Creto Forato.

petek, 4. september 2015

Pohod na Triglav - avgust 2015.

Že leto dni z veseljem hodim v hribe. Na Obali sicer jih ni prav veliko in v "pravo" visokogorje se moram posebej odpraviti. Od vedno pa je veljalo "cilj je pot". Mi ni bilo toliko pomembno priti čim višje na nek vrh, bolj je do tega, da je sama pot lepa in narava čudovita. Enkrat maja meseca na nekem izobraževanju v službi smo si morali za neko nalogo zadati cilje, ne samo službene, temveč tudi osebne. Ker je to bilo le kak dan za tem, ko smo šli s sodelavci do Kriških podov, za cilj letošnje sezone sem se spomnila vzpona na Triglav, ki sicer ni bil nikoli med mojimi cilji. Mogoče zato, ker je preveč pomemben za Slovenijo, preveč znan in obiskan, tudi nenazadnje zahteven. Poletje je bilo vroče, gore so bile zanemarjene. In šele v avgustu sem se spomnila, da imam "cilj". Zakaj ga ne bi uresničili, ekipa je ZA, avgust ali začetek septembra je najboljši čas za obisk gora, odločeno - gremo.