My red map


visited 47 states (20.8%)
Try Neptyne, the programmable spreadsheet

četrtek, 30. april 2015

Gremo v hribe: potep po Čavnu iz Stomaža

Čaven nad Ajdovščino je prepleten z ogromnim številom različnih poti. 15 dni nazaj sem šla na Čaven iz Lokavca  in je bilo prelepo. Danes sem se odločila, da grem zopet do koče Anton Bavčerja na Čavnu, le da grem po drugi poti. Šla sem po poti iz Stomaža.

sobota, 25. april 2015

Počitnice v Sharm El Sheikh-u

Nekaj let nazaj konec maja sva se odpravila na počitnice v Sharm El Sheikh, Egipt. Razvpito letovišče na obali Rdeče morja. Bila sva tam dve leti zaporedoma, in zdaj že zelo pogrešamo podobne počitnice, predvsem toplo morje in prelep koralni greben, pa ogromno stvari v okolici, ki jih lahko vidiš in ti naredijo počitnice zanimive.

četrtek, 23. april 2015

Gremo v hribe: Slivnica & Vremščica

Nekako je tako naneslo, da zame sta si Slivnica in Vremščica zelo podobni. Tako kot "overall" splošen vtis, kot tudi po moji "zgodovini" njunega osvajanja...
Slivnica

torek, 21. april 2015

Manavgat - mesto in reka

Manavgat je mesto na sredozemski obali Turčije, nekoliko proč od Antalije. Skupaj z vasmi območje Manavgat ima 64 km obale. Takšne so tukaj razdalje. 

petek, 17. april 2015

Tako različna Antalya


Turčija ima 8300 km obale. Moderni turizem z All Inclusive hoteli je doma ravno na območju Antalije, ki je z 1,2 mio prebivalcev največje mesto na tem delu Turčije.

četrtek, 16. april 2015

Gremo v hribe: Vertikal kilometer na Čaven in oba Modrasovca

Ko se pelješ po avtocesti mimo Vipave in Ajdovščine, na eni strani ves čas imaš pogled na precej visoke gore. Prejšnji teden sem raziskala en delček teh gora - od izvira Hublja po robu sem šla do Sinjega vrha. Ta teden sem se odpravila iz Lokavca na kočo na Čavnu in nato še na bližnja vrhova - Veliki in Mali Modrasovec.

nedelja, 12. april 2015

Marec v Kapadokiji: dež v Göreme, sonce v Ortahisarju, sneg in sodra v Kaymakli

Ta post je samo o enem dnevu na poti po Kapadokiji. Kakšno bo tukaj vreme, v marcu nikakor se ne da predvideti. Včeraj je bilo sonce in skoraj 20 stopinj, proti večeru nas je že zalival dež in shladilo se je vsaj za 10 stopinj. Danes v enem dnevu smo se srečali s skoraj vsemi vremenskimi pojavi: od sonca do dežja, sodre in snega. Na trenutke smo tudi pošteno zmrzovali. 
pogled na Ortahisar

sobota, 11. april 2015

Gremo v hribe: Izvir Hublja - Sinji vrh

Čeprav aprilsko sonce še ni stopilo sneg v visokogorju, na nižjih hribih pot je že kopna in se lahko s Primorske, ki sem jo dobro prehodila to zimo, odpravim na kak malenkost bolj oddaljen hrib in predvsem grem po novi poti. Pot od izvira Hublja po robu in vse do Sinjega vrha imam v mislih že od lanskega oktobra, a šele sedaj je prišla na vrsto. In je krasna!

ponedeljek, 6. april 2015

Izlet po dolinam Kapadokije & Uchisar

Kapadokija je sestavljena iz množice različnih dolin, med katerimi se razprostirajo naselja, vasice in majhna mesta. Vsaka dolina ima svoje ime in je posebna in drugačna. Nekateri doline imajo dvojno ime, zato včasih niti ne veš natančno, če se pogovarjamo o isti ali različnih...  Prelepo Dolino Ljubezni (Love Valley) sva že obiskala dopoldan.
Pachabag

sobota, 4. april 2015

Kapadokija: treking po Dolini Ljubezni & Čavušin

Lep sončen dan izkoristimo za obisk številnih dolin Kapadokije. V tem postu bo veliko slik našega potepa po Dolini Ljubezni in postanka v zelo simpatičnem mestecu Čavušin (Cavusin). 

sreda, 1. april 2015

Polet z balonom nad Kapadokijo

Pravijo, da na svetu sta samo dva kraja, kjer je res vredno poleteti z balonom – to je nad Niagarskimi slapovi in nad Kapadokijo.
Vnaprej sem vedela, da je v Kapadokiji to možno in je to nekaj posebnega, zelo sem si želela, da bi nama uspelo poleteti z balonom. Kar je zelo odvisno od vremenskih razmer, merila so precej stroga.