My red map


visited 47 states (20.8%)
Try Neptyne, the programmable spreadsheet

sobota, 28. april 2012

Družinski izlet v Benetke

Ne glede nato, kdaj in kolikokrat je kdo bil v Benetkah, lahko se vračaš tja znova in znova. Mogoče le za domačine ni tako fascinantno.

Toscana: San Gimignano & Siena

San Gimignano eno najbolj slikovitih in obiskanih mest v Toscani. Odlično ohranil svoj srednjeveški videz, vključno s mogočnim obrambnim zidom in 14 "srednjeveškimi nebotičniki", taki Manhattan 700 let nazaj...




petek, 27. april 2012

Toscana: Pisa & Lucca

Marca meseca zna biti že prav prijetno vreme. Toscana spomladi baje je najlepša. Ta post pa je bolj naš fotografski vtis o temu, kje smo bili in kaj smo videli, glede na to, da je to naš prvi obisk Toscane.

Kraški rob

V Sloveniji je polno krajev, ki te presenetijo. Kraji, ki niso na reklamah turistilnih prospektov ali enostavno niso tako popularne, te kar prevzamejo, ko jih odkriješ.
Ko se pelješ iz Kopra po avtocesti proti Ljubljani in na črnokalskem mostu dvigneš glavo gor, zagledaš ostanke gradu.


sobota, 14. april 2012

Pohorje, Maribor

Zunaj je še mrzlo in smučarska sezona še ni tako daleč, zato je en smučarski post. Po tem, ko sva en vikend marca preživela na Bellevue-ju in se navdušila nad smučanjem na Pohorju, naslednjo zimo sva se vrnila sem kar za ves teden.

Baška - otok Krk

Baška se nahaja na samem jugu Krka, v prečudovitem zalivu. Ferbuarski obisk je bil veliko bolj prijeten kot poletni, ko je bilo vroče, gužva, pa še pot do Baške je dolga, čez visoke hribe.


Otok Krk - Stara Baška & Vrbnik

Že nekaj let vztrajno hodimo na Krk kampirati vsaj za teden dni poleti. In počasi raziskujemo sam otok. Beri - se odpravimo kam, ko vreme ni naklonjeno ležanju na plaži in kopanju v morju :)


petek, 13. april 2012

torek, 10. april 2012

Hrvaška Istra

Hrvaška Istra ne glede na bližino je lahko zanimiva in polna mest in kotičkov, ki te navdušijo in celo presenetijo.
Eno od teh je Limski Kanal.



sobota, 7. april 2012

Kampiranje v hrvaški Istri

Lansko poletje smo obiskali kar 3 kampe v hrvaški Istri (in tudi okoliška mesta in vasi, a te so v drugem postu). Da ne pozabimo in ne pomešamo vtisov pred novo sezono, bom kar zapisala lanski vtis.
Možnosti za kampiranje v Istri je nešteto in vsakih kampov - kolikor hočeš vzdolž cele obale, od velikanskih turističnih naselij s svojo infrastrukturo do manjših kampov v objemu narave. Celotna hrvaška obala ima spektakularni sončni zahod, saj sonce zahaja v morje (razen na vzhodnih straneh otokov)!

petek, 6. april 2012

HR Zagorje & Varaždin

Če nas Sanja in Slaven ne bi povabili na poroko, najbrž sploh ne bi nikoli obiskali tega konca hrvaške republike. Druga zgodba je, zakaj se dva pirančana poročita v Zagorju in za sabo privlečeta še kup prijateljev. Zato prva fotka je njuna (Dragi moji, srečno!!!).
Vse ostalo pa se navezuje na Hrvaško Zagorje.

Izola

Letos imava nov projekt - bova oddajala stanovanje turistom. Ker Freddy je temeljit, je pripravi tudi spletno stran ( www.paap.si ). Zmanjka pa slik našega lepega mesteca - Izole. Vse slike, ki jih najdeva na netu, so le panorama z Belvederja. Nič, fotoaparat v roke in greva pofotkat mesto.